De kindercoach

  

De kindercoach:
Elke ouder ziet zijn kind het liefst gelukkig! Dat is niet voor niets want een kind is meestal het belangrijkst in uw leven. Nu kan het weleens voorkomen dat uw kind niet lekker in zijn of haar vel zit. De reden waarom is meestal niet bekend maar het belemmert uw kind wel thuis, op school of ergens anders. Zij worden er niet blij van en u ook niet. Tijd om er wat aan te doen! Een kindercoach kan hier zeker bij helpen.
 
Wat is een kindercoach?

Elk kind is uniek, maar ook een kindercoach is uniek. Hij of zij moet bij uw kind passen. Toch hebben alle kindercoaches één overeenkomst. Een kindercoach gaat er vanuit dat alle antwoorden in het kind zelf zitten en maakt ze hier bewust van.

Ikzelf zie kindercoaching als een laagdrempelige, kortdurende, praktische begeleiding voor kinderen vanaf zes jaar. Ik werk oplossingsgericht en kijk voorbij de “problemen” die het kind heeft. Samen gaan we de kwaliteiten, talenten en mogelijkheden ontdekken. Zo bouwt het kind aan zijn/haar zelfvertrouwen en doet het zelfkennis op. Dit is iets waar het kind de rest van zijn of haar leven wat aan heeft!

 

Wanneer benaderd u een kindercoach?

De hulp van een kindercoach kan worden ingeschakeld wanneer uw kind al een tijdje niet lekker in zijn of haar vel zit. Ik werk vooral met piekerkinderen en perfectionisten maar ook met kinderen die verlegen, onzeker, hooggevoelig of faalangstig zijn. Dit zijn problemen die kinderen behoorlijk kunnen belemmeren in hun dagelijks leven. Vaak worden deze kinderen op scholen vergeten omdat hun “problemen” niet groot genoeg zijn. Ik help ze graag!